AVTOGENI TRENING

Z rednim vadenjem avtogenega treninga večate vašo psihično in telesno odpornost ter preprečujete razvoj bolezni, povezanih s stresom. Avtogeni trening se uporablja za boljše obvladovanje stresa, anksioznosti (tesnobnosti), paničnih napadov, treme in blažitev psihosomatskih težav. Uporaben je tudi na drugih področjih življenja, za izboljšanje koncentracije, učinkovitosti in kreativnosti.

KAKO POTEKA TEČAJ

Tečaj lahko poteka individualno, v paru ali v skupini (6 -8 udeležencev). Tečaj traja 7 tednov, 1 uro na teden. Če se želite vključiti v individualni tečaj ali v tečaj v paru, to lahko storite kadarkoli v letu. Skupinski tečaji potekajo po predhodnem dogovoru oziroma ko je zbranih dovolj udeležencev.

TEČAJ AVTOGENEGA TRENINGA JE NAMENJEN VSEM, KI ŽELITE:

  • Krepiti imunski sistem,
  • bolje obvladati stres,
  • umiriti svoje misli in se sprostiti,
  • bolje obvladati anksioznost (tesnobo), tremo, panične napade,
  • lajšati simptome astme, zaprtja, diareje, glavobolov,
  • znižati krvni pritisk,
  • izboljšati pretok krvi,
  • razvijati samosprejemanje,
  • podporo pri doseganju zadanih ciljev.

Z redno vadbo avtogenega treninga lahko dosegate bolj ravnodušen odnos do mnogih neugodnih pojavov, ki imajo sicer za vas intenziven čustveni pomen in vam vzbujajo neprijetna čustva.

KAJ JE AVTOGENI TRENING?

Avtogeni trening je tehnika relaksacije in harmonizacije, ki temelji na avtosugestiji. Razvil jo je nevrolog in psihiater dr.Johannes H. Schultz (1884-1970). Tehniko je razvil na podlagi raziskav o delovanju človeških možganov in dela z ljudmi v hipnozi. Ugotovil je, da na prehodu iz budnega v hipnotsko stanje ljudje doživljajo prijeten občutek teže in toplote v okončinah. Na teh spoznanjih je razvil mentalne vaje tako, da si človek sam prikliče občutek teže in toplote v okončine in s tem sam sebe spravi v stanje, podobno hipnotskemu. K temu je sčasoma dodal še štiri mentalne vaje: koncentriranje na bitje srca, na dihanje, na občutek toplote v trebušni votlini in na občutek hladu na čelu. Tako je razvil šest vaj avtogenega treninga, s katerimi dosegate avtogeno stanje.


V avtogenem stanju nastajajo spremembe v telesu in v kvaliteti zavesti. Zmanjša se tonus mišic, zniža se krvni tlak, spremeni se temperatura kože, spremeni se delovanje črevesja, zmanjša se koncentracija holesterola v krvi, spremeni se vrednost kortizola (hormona stresa). Poveča se občutljivost za dogajanje v sebi, hkrati pa se poveča tudi distanciranost, ki pomaga, da zaznano mirno sprejemate.

6 PREPROSTIH VAJ

Avtogeni trening je sestavljen iz šestih preprostih vaj, ki vas naučijo vplivati na delovanje pomembnih organov vašega organizma, s čimer se uravnoteži njihovo delovanje. Pri tem uporabljate sposobnost lastne sugestibilnosti, ki jo imamo vsi, saj je naraven pojav. Sugerirate si s pomočjo predstave in s ponavljanjem. Oseba, ki izvaja avtogeni trening, ima občutek, da je vse v njenih rokah, saj je istočasno dajalec in prejemnik sugestij.


PROSIM, POKLIČITE ZA CENO.