HIPNOTERAPIJA

Hipnoterapija je metoda, ki nam pomaga doseči željene spremembe s pomočjo hipnoze. Hipnoza je stanje intenzivne sproščenosti in koncentracije, v katerem smo bolj dostopni za sugestije. Sugestije, ki jih v hipnoterapiji uporablja strokovnjak- terapevt, imajo namen, da aktivirajo naše nezavedne potenciale.Hipnotske sugestije so učinkovite v številnih situacijah, kot so npr.: pri zmanjševanju anksioznosti (tesnobnosti), paničnih napadov, nespečnosti, pri raznih oblikah zasvojenosti (kajenje), izgubi prekomerne telesne teže…


Hipnoza ni neko umetno stanje zavesti, ki ga izzove terapevt. To je eno od mnogih stanj zavesti, ki so v vsakem od nas in ki ga lahko sprožimo z ustreznimi tehnikami. Ko smo v hipnotičnem stanju zavesti, imamo polno kontrolo, zavedamo se kar se dogaja in ga lahko prekinemo kadar želimo.


V hipnozi osebe ne moremo prisiliti, da deluje proti svoji volji. Tudi v globoki hipnozi ne bo nihče storil nečesa, kar je v nasprotju z njegovimi ozr. njenimi vrednotami in življenjskimi načeli.


Hipnoterapija se lahko uporablja samostojno (npr. za prenehanje kajenja) ali kot ena od psihoterapevtskih intervenc.

HIPNOTERAPIJA JE UČINKOVITA

  • pri razvijanju samozavesti in občutja lastne vrednosti,
  • pri spreminjanju ovirajočih miselnih in vedenjskih vzorcev,
  • za večanje motivacije in učinkovitosti pri študiju, delu, športu,
  • za obvladovanje stresa, različnih strahov, treme pred nastopi in izpiti,
  • za uravnavanje telesne teže, za hujšanje,
  • pri tesnobnosti (anksioznosti), paničnih napadih, fobijah,
  • pri psihosomatskih težavah in boleznih (glavoboli, migrene, nespečnost)…

KAKO DELAM

Hipnoterapijo uporabljam samostojno in po dogovoru tudi kot eno od psihoterapevtskih intervenc.


Pri samostojni uporabi hipnoterapije, le-ta poteka pri meni enkrat tedensko po 1 uro in obsega 4 do 6 srečanj. Prvo srečanje je namenjeno pogovoru o vas, vaših željah, pričakovanjih in ciljih v zvezi s hipnoterapijo in dogovoru o celotnem poteku hipnoterapije. Na podlagi tega, kar mi zaupate, sestavim sugestije, ki jih uporabim v naslednjem srečanju. Na naslednjem srečanju vas uvedem v hipnotično stanje in uporabim sugestije. Sledi pogovor, da pridobim informacije o vašem odzivu in temu prilagodim hipnotske tehnike in sugestije za naslednje srečanje. Za utrjevanje sugestij v času med srečanji vam med izvajanjem hipnoterapije naredim posnetek na snemalnik zvoka na vašem mobitelu.


PROSIM, POKLIČITE ZA CENO.