SPROŠČENA ŠOLA SPROŠČANJA

Sproščanje je lahko nekaj, kar vsi menimo, da obvladamo s tem, da si vzamemo odmor in se udobno usedemo ali uležemo, počivamo, sanjarimo, zadremamo in poskušamo "delati nič". To v precejšnji meri zmoremo, mnogokrat pa ni dovolj za obvladovanje vseh obremenitev in pritiskov v našem življenju. Zato so sestavljeni bolj učinkoviti načini ali tehnike sproščanja kot so postopno sproščanje mišic, avtogeni trening, vodeno predstavljanje (imaginacija), hitre tehnike sproščanja, tehnike za razvijanje čuječnosti...


Sproščanje je na splošno proces, ki zmanjšuje telesne in psihične posledice stresa in s stresom povezanih težav, je odmik od napetosti in skrbi… in je iskanje miru duše in duha.

S TEHNIKAMI SPROŠČANJA PRIDOBITE:

  • okrepitev imunskega sistema,
  • bolj umirjen odnos do mnogih neugodnih pojavov, ki v nas vzbujajo neprijetna čustva,
  • večjo samozavest in sprejemanje življenja takega kot je,
  • večjo učinkovitost,
  • večjo sposobnost sproščanja napetosti in doživljanja občutja miru,
  • učinkovito samopomoč pri občutkih tesnobe, panike, različnih strahovih in pri psihosomatskih težavah (motnje spanja, povišan krvni pritisk, glavoboli, astma …),
  • boljše obvladovanje tako dolgoročnih kot kratkotrajnih stresnih situacij.

Ko boste izkusili različne tehnike, jih spoznali, vadili in preverili, boste lažje odkrili tisto tehniko, kombinacijo tehnik ali lastno različico, ki vam najbolj ustreza. Tako boste zmogli najti zase najbolj primeren način sproščanja, globljega doživljanja sebe in razvoja notranjega življenja, ki vam bo pomagalo k večji energiji in učinkovitosti v vsakdanjem življenju, pa tudi v rasti osebnosti.

POTEK SPROŠČENE ŠOLE SPROŠČANJA:

Sproščena šola sproščanja lahko poteka individualno, v paru ali skupini. Traja 7 tednov, 1 uro in pol na teden. Občasno pa poteka v obliki vikend delavnic, s pričetkom v soboto ob 10.uri in zaključkom v nedeljo ob 16.uri.

VSEBINA SPROŠČENE ŠOLE SPROŠČANJA:

Na sproščen, lahkoten način boste osvojili pet najpogosteje uporabljanih tehnik sproščanja:

1. AVTOGENI TRENING

Avtogeni trening temelji na avtosugestiji. Sestavljen je iz šestih preprostih vaj za aktivacijo parasimpatičnega živčnega sistema. Iz številnih znanstvenih raziskav je razvidno, da v avtogenem stanju nastajajo spremembe v telesu (zmanjša se tonus mišic, zniža krvni tlak, spremeni se vrednost kortizola itd.) in v kvaliteti zavesti (povečata se hkrati senzibilnost za dogajanje v sebi in distanciranost, ki pomaga, da zaznano mirno sprejemamo).

2. TEHNIKO POSTOPNEGA SPROŠČANJA MIŠIC

Tehnika postopnega sproščanja mišic je zasnovana tako, da se skozi vadbo naučimo prepoznati povezanost med napetostjo in popolno sproščenostjo. S tem znanjem lahko ob prvem znaku telesne napetosti, ki se, na primer pojavi ob anksioznosti, sprostimo mišice. Fizična sprostitev pripomore k večji mentalni umirjenosti.

3. VAJO ČUJEČNOSTNE MEDITACIJE

Čuječnost je zavedanje sedanjega trenutka in našega notranjega dogajanja na ne-obsojajoč in ne-presojajoč način. Čuječnost pomeni biti v stiku s seboj in z okolico, tukaj in zdaj, brez vrednotenja.


Raziskave kažejo, da ima takšen pristop pomembne pozitivne učinke na različnih področjih življenja, od zmanjšanja tesnobe, stresa, depresivnosti, do celotnega boljšega počutja, izboljšanja odnosov z drugimi in večje kvalitete življenja.

4. VODENO PREDSTAVLJANJE ALI IMAGINACIJO VARNEGA KRAJA

Imaginacija je tehnika miselnega predstavljanja s vsemi svojimi čutili: vidom, sluhom, vohom in kinestetičnimi občutki. Z vodeno mentalno predstavo kraja, ki v nas vzbuja občutek varnosti, omogočamo hitro umiritev in sprostitev in večanje občutka varnosti, oziroma regulacijo občutka ogroženosti in strahu.

5. HITRE SPROSTITVENE TEHNIKE

Hitre sprostitvene tehnike so izredno praktične, saj jih lahko uporabljamo kadarkoli in kjerkoli, ko v vsakodnevnem življenju občutimo napetost.


PROSIM, POKLIČITE ZA CENO.